Ons verhaal

Begonnen als een wetenschappelijk onderzoek aan de Wageningen Universiteit (NL) in 1999, ontwikkelden dr. Tineke Creemers en dr. Willem Jan Bosma waardevolle nieuwe inzichten in het effect van honing op het proces van wondgenezing.

Cruciaal hierbij bleek de samenstelling van de gebruikte honing, met name de aanwezigheid van actieve enzymen en de zuurgraad (lage pH waarde). Honing uit de supermarkt bijvoorbeeld heeft niet de optimale samenstelling en is vaak verhit, wat ongunstig is voor de enzymen.

 

Bfactory is in 2000 opgericht als zelfstandige onderneming en in deze opstartfase was het doel onze producten geregistreerd te krijgen als medisch hulpmiddel voor humane toepassing, wat klinisch onderzoek en case studies vereist. De strenge eisen die hier aan verbonden zijn, tonen het vertrouwen van Tineke en Willem Jan in de door hen ontwikkelde kennis en producten!

Markten & Merken

De eerste producten voor humane medische wondverzorging werden geïntroduceerd onder het merk Revamil® in 2004, een markt die nog steeds groeit in toepassingen en internationale distributie.

Voor veterinair gebruik werd Vetramil® ontwikkeld, waarbij aanpassingen werden gedaan in gebruiksgemak voor allerlei kleine en grote huisdieren.

Ons meest recente merk Dermagiq® biedt via de drogist vrij verkrijgbare producten aan, speciaal gericht op kleine, maar veelvoorkomende huidproblemen zoals irritaties, schaafwonden, wondjes bij eczeem, etc..

Bijenkorven & Bijen

Als gevolg van de groei van Bfactory, werd de kleinschalige productie in Nederland al snel onvoldoende om aan de vraag te voldoen. Op zoek naar de beste omstandigheden en professionele bijenhouders, wordt de honing van Bfactory nu verzameld in afgelegen gebieden in Europa met de juiste flora. Er worden geen pesticiden gebruikt en voor de juiste samenstelling wordt de honing op specifieke momenten verzameld.

Strenge kwaliteitseisen zorgen er vervolgens voor dat alleen honing met de juiste samenstelling en zonder chemische residuen wordt gebruikt voor de Bfactory producten.

Onze bijenvolken worden op traditionele wijze verzorgd door professionele bijenhouders, met respect voor de natuur en de gezondheid van de bijen.

TERUG NAAR BOVEN